SOMMER PÅ NATURMUSEUM OG BOTANISK HAGE, UIA

Vi er Sørlandets eneste naturhistoriske museum. Museet ligger i et nydelig herregårdsmiljø like ved Gimle gård, omgitt av en døgnåpen botanisk hage. Vår botaniske hage er en av seks botaniske hager i Norge. I den botaniske hagen finner du de levende vitenskapelige samlingene til museet. I områdene rundt samlingene ligger store gressplener som er perfekt for lek og moro, eller en rolig piknik. 

I hagen finner du også vår bergartutstilling - en flott samling med polerte stein fra Agder. 

På naturmuseet har vi en hovedutstilling og en temautstilling. Hovedutstillingen tar deg med fra istid til nåtid, her får du se norske dyr i naturtro omgivelser, mineraler og bergarter. 

PANDA_A1_N&CC_EXH_©CuratingTomorrow
APOLLO_A1_N&CC_EXH_©CuratingTomorrow

Botanisk hage: 

En botanisk hage er ikke det samme som en vanlig hage eller park. I en botaniske hage finner du museets levende vitenskapelige samlinger. Disse samlingene brukes på samme måte som de botaniske samlingene i herbariet, og de geologiske og zoologiske samlingene. De levende vitenskapelige samlingene i hagen er delt inn tematisk. Her finner du blant annet klosterhagen, tusenårshagen, bartrearboretet og de historiske og moderne rosehagene. Hagen er døgnåpen og gratis for alle. Ta deg gjerne en tur på egenhånd eller bli med på en av de mange omvisningene som holdes i løpet av sommeren.

Natur og klimaendringer - temautstilling

I år presenterer naturmuseet den aktuelle temautstillingen «Natur og klimaendringer» av Curating Tomorrow. Utstillingen gir deg innsyn i dagens og fremtidens klimautfordringer. Opplev utstillingen og bli bedre kjent med vår sterkeste allierte i kampen mot klimaendringene - naturen. Besøk utstillingen alene eller bli med en av våre museumsformidlere på gratis omvisning. 

For de minste: 

Om sommeren holdes faste aktiviteter for barn hver tirsdag, torsdag og søndag. Se vår nettside for sommerens program.

Foto-Aptum-DSC_4772

Følg oss gjerne på sosiale medier. Du finner oss på Facebook, YouTube, Instagram og TikTok. 

Åpningstider: 

Sesong (20. juni-20. august):
Alle dager: kl. 11-16.00

Utenom sesong:
Tirsdag - fredag kl.10-15.00
Søndag kl. 12- 16.00

Priser:
Voksen 80,-
Student og barn under 18år: Gratis
Ansatte ved UiA: 50,-