Kristiansand museum, et museum for hele familien

Hvordan levde de på 1600-tallet på landet? Da de ikke hadde vindu, eller pipe, og barna måtte sove i fjøs? Hvordan hadde de det i byen, og var det forskjell på de som hadde mye penger og lite penger.

På Kristiansand museum kan du få svar på alt dette og du kan oppleve både by og land i skjønn forening med mange ulike dyr og barneaktiviteter

Tekst: Kristiansand museum foto Vest-Agder-museet

Kristiansand Museum er en av de mest tradisjonsrike museum av sitt slag på Sørlandet. I Friluftsmuseets ‘Bygada’ kan du gå mellom gamle byhus, som en gang sto i Kristiansand sentrum. Her finner du for eksempel urmaker, blikkenslagerverksted, en gammeldags krambod og et herskapelig hus med tilhørende paviljong. I Paviljongen ligger også museets kafé som selger nystekte vafler med brunost, norsk seterrømme og syltetøy, samt is, brus, lokalprodusert saft og kaffe. 

På både Setesdalstunet og Agder tunet vil du kunne se hvordan de levde på landet fra 1600-tallet til tidlig 1800-tall. Hvordan var livet på landet, som på den tiden var en bestrebelse å komme seg til og fra, der det i dag bare er en time med bil, kontra livet i byen. 

I enden av Bygada vil du finne en kopi av bygningene fra gamle Kristiansand, i skala 1:10. Du finner blant annet Posebyen, en modell av domkirken før bybrannen og Børsen. 

Barneaktiviteter og dyr er en av våre kjerneverdier i høysesong og i år skal vi i tillegg gi et sommerfritidstilbud til de som trenger det til å kunne oppleve dette hos oss.  

Vi skal bruke arenaen bestående av over 40 historiske bygninger og omkringliggende natur til å gi barn og unge et tilbud der de kan både skape, delta og oppleve ulike aktiviteter knyttet til husdyr, aktiviteter knyttet til bærekraftighet og overføring av håndbåren kunnskap. Derfor har vi også ansatt fire ungdommer som dernest får mulighet til å jobbe med dyrevelferd, bærekraftig dyrking og stell av grønnsaker og bruk av håndbåren kunnskap. I tillegg til dette vil det også være mulighet til å oppleve vår egen maskot Tussa på tunet i utvalgte datoer i høysesong, 

Nyhet i år:

Sommerfritidsaktiviteter sponset av Gjensidige stiftelsen der lag og forening får en egen dag der de kan slippe inn gratis og delta i lag aktiviteter. 

Tussa på tunet – ny forestilling.  

Kristiansand Museum

vestagdermuseet.no/kristiansand 

Vigeveien 22B, 4633 Kristiansand

Du finner oss også på Facebook: Kristiansand Museum

Barnebillett kr. 50, voksenbillett kr. 110 og familiebillett kr. 270,-.