Sørlandets kraftigste adrenalinkick

25 minutter utenfor Kristiansand finner du Juvet, et av Norges skumleste og mest spektakulære sted for strikkhopp. Hoppet skjer i naturskjønne omgivelser 57 meter over bakken, fra enden av en 40 meter lang svevende hengebro.

– Vi tror at det å utfordre seg selv, sprenge grensene for hva du på forhånd trodde var mulig og kjenne på den frihetsfølelsen det er å være i fritt fall, vil gjøre at du drar fra oss med et stort smil om munnen, og med følelsen av at du har blitt en stor opplevelse rikere, sier grunnlegger og daglig leder i Juvet Bungy, Kenneth Wikstøl.

Juvet er en av fire steder for strikkhopp i Norge. Utsikten som møter deg ute på rampen kan ta pusten fra selv den mest kresne naturelsker. Her møtes nemlig ingeniørkunst og naturopplevelse i perfekt harmoni. Hengebroen, som ser ut til å sveve midt i luften, tilbyr en panoramautsikt av de sjeldne, uansett værforhold.

– Noen dager blir det en helt spesiell stemning her når tåkedisen driver inn over dalen og legger seg trolsk i juvet, forteller Wikstøl.

Sikkerhet først

Wikstøl presiserer også at sikkerheten og utstyret er av det aller beste slaget. Alle som jobber der er profesjonelle, med mange års erfaring. Du får hjelp til å få på utstyret, før du blir gitt adgang til hengebroen der to spesialutdannede instruktører tar en siste sjekk og gir instrukser. Rett under deg har du juvet og fossen. 

image_6483441 (14)

– Selve fallet gir et adrenalinkick av det helt spektakulære slaget. Det å henge der og gynge opp og ned i lufta før man heises opp, er heller ikke noe for sarte sjeler, understreker Wikstøl og legger til at de som ønsker, kan i forkant bestille film av sitt hopp eller få kjøpt en unik t-skjorte for hoppere i etterkant.

Sprenger grensene 

Nå er det også mulig å utføre langt flere typer hopp, som "Spikeren", og front- og backflip.

Juvet har også spesialisert seg på 'ropecutting'. Videoene herfra har fått opp mot 150 millioner visninger på TikTok.

– 'Ropecutting' betyr at du blir kuttet ned, mens du henger bakoverlent. Du får studere tauets anatomi, før du faller bakover mot Juvet, smiler han.

Nå jobbes det også med å få på plass flere spennende aktiviteter. 

– Vi i Juvet Bungy har alle ett felles mål; nemlig å gi deg verdens beste følelse når du velger å utfordre deg selv og gjøre noe som strider mot alle naturlover. Vi elsker følelsen i kroppen før et strikkhopp. Vi elsker når adrenalinet strømmer ut i hele kroppen, og vi elsker følelsen det gir oss lenge etterpå.

FAKTA 

Åpningstider:

12.00–16.00

Tillatt for alle fra 10 år og over 40 kg. 

Kan dette være noe for deg eller noen du kjenner? 

Bestill hopp på juvetbungy.no.evnt 

eventuelt på post@juvetbungy.no

Kontakt Juvet Bungy på telefon 321-BUNGY (32128 649).

Skjermbilde 2023-06-22 kl. 13.24.15