Sommeropplevelser i Grimstad

Klinkbygging, skattejakt og vafler med hjemmelaget rabarbrasyltetøy. Grimstad Bys Museer byr på spennende sommeraktiviteter for hele familien!

Klinkbygging på Sjøfartsmuseet

Når museet åpner 11. juni, starter byggingen av ei tradisjonell sjekte på Sjøfartsmuseet i Hasseldalen. Gjennom hele sommerferien vil Johannes og Torfinn Gjeruldsen jobbe med sjekta som skal stå ferdig i august. Publikum er velkomne til å ta turen innom for å lære mer om klinkbygging og for å følge fremgangen. 

Museet har også familievennlige utstillinger, hvor man kan fordype seg i den lokale sjøfartshistorien. Her er aktivitetshefter med skattejakt som leder unge oppdagere rundt i museet og lar dem undersøke de aktuelle utstillingene. På museet er det også mulighet til å kjøpe is, brus og andre forfriskninger, samt ta et skjærgårdsbad eller bare en pause i sommersolen.

Sjøfart4

Grimstads grønne lunge

Norsk Hagebruksmuseum ligger midt i hjertet av friluftsområdet Dømmesmoen. Her er en vakker park, lysløyper, turterreng og frodig natur for sjel og sinn. En perfekt avslutning på turen får du i kafeen på Hagebruksmuseet hvor det serveres vafler med hjemmelaget rabarbrasyltetøy. Selve museet har gratis inngang og tar for seg hagebruksnæringen i Grimstad. 

Dømmesmoen Foto Gerd Corrigan
Dømmesmoen Gerd Corrigan

Hamsun og Ibsen

Grimstad har spilt en sentral rolle i livene til to av våre fremste diktere, Ibsen og Hamsun. Hver onsdag i sommer kan du bli med på omvisning i Hamsuns dikterstue på Nørholm. Dette er en eksklusiv guidet opplevelse hvor du får innblikk i Hamsuns liv og verk. Det var her, i Dikterstuen, Hamsun satt og skrev da han bodde på Nørholm mellom 1918 og 1952. Stuen var et etterlengtet fristed for Hamsun og inneholder fortsatt hans originale bibliotek. I Storgata 44, settes det opp en sommerutstilling om Knut Hamsun.

Hamsun og Ibsen

Grimstad har spilt en sentral rolle i livene til to av våre fremste diktere, Ibsen og Hamsun. Hver onsdag i sommer kan du bli med på omvisning i Hamsuns dikterstue på Nørholm. Dette er en eksklusiv guidet opplevelse hvor du får innblikk i Hamsuns liv og verk. Det var her, i Dikterstuen, Hamsun satt og skrev da han bodde på Nørholm mellom 1918 og 1952. Stuen var et etterlengtet fristed for Hamsun og inneholder fortsatt hans originale bibliotek. I Storgata 44, settes det opp en sommerutstilling om Knut Hamsun.

DIkterstuen Foto Wilse

Ibsen-museet kan du besøke både det originale vaktrommet hvor Ibsen bodde og apoteket der han jobbet. Her får du være med på en fantastisk guidet reise gjennom ungdomsårene som formet Ibsen og ga inspirasjon til hans første skuespill, Catilina.

Hamsun-utstilling

Sjøfartsmuseet / Norsk Hagebruksmuseum / Ibsen-museet / 

Sommerutstillingen om Hamsun: 

Hver dag i perioden :

25. juni til 13. August 

kl. 11.00 –16.00  

Omvisninger i Hamsuns dikterstue: 

Hver onsdag fra  28. juni til 9. August.

Starter kl. 11.00  og 13.00  Billett må kjøpes på forhånd.