Opplev skjærgården

Tean i tanga, sjøbris i håret, bølgeskvulp og solvarme svaberg. Med flere ulike båtruter gjennom sommeren er det gode muligheter for å kunne nyte det aller beste av hva sørlandssommeren har å by på.

PANO_20140609_150515 c

Sightseeing i idyllisk skjærgård

Vernede MB Høllen tar deg med på en opplevelsesrik rute østover til Søgneskjærgården, der kystkultur, historie og idylliske skjærgårdsopplevelser går hånd i hånd. Underveis er det flere stopp med gode muligheter for å utforske områdene nærmere eller ta seg et lite bad. Første stopp er en spennende omvisning på Bredalsholmen Dokk Fartøyvernsenter. Turen går videre til Romsviga, der du kan vandre rundt på det gamle kystbruket. Til slutt går turen til den gamle uthavna i Ny-Hellesund. Velg om du vil gå av på Helgøya for å utforske kystfortet, oppleve idylliske Monsøya med blant annet Skolehuset og Loshytta, eller gå av på Kapelløya for å nyte kyststiens varierte natur eller en matbit på Cafe Verftet. Turen går fra Kai 6 i Kristiansand kl 12 tirsdag, torsdag og søndag, og er tilbake i Kristiansand kl 17.

 

Badebåten har 10-åsr jubileum

For tiende året på rad går «badebåten» MS Bragdøya i daglig rute i skjærgården utenfor Kristiansand gjennom hele sommeren. Den stopper ved flere øyer som byr på fantastiske strender, idylliske turstier, flere kafeer og overnattingsmuligheter

både i hytter og telt. Bli med på hele rundturen, eller gå av og på som du ønsker. Rundturen starter fra Kai 6 i Kristiansand kl 11 og kl 14 og tar i underkant av tre timer.

Idylliske Bragdøya

Bragdøya ligger kun et steinkast utenfor Kristiansand, og er en perle av de sjeldne med badestrender, vakker natur og et kystkultursenter med kafe og utlån av robåter. Besøkende som skal i land på Bragdøya oppfordres til å benytte en av de mange avgangene fra Lumber. I tillegg til sommerrutene går Bragdøyabåten i rute mellom Lumber og Bragdøya hele året! 

For rutetider og billetter, se www.bragdoya.no.

Kontaktinfo: 

telefon 414 89 500 | saltebua@bragdoya.no

KYSTLEDEN

Kystleden er et unikt og miljøvennlig tilbud med et nettverk av overnattingsmuligheter i skjærgården. Du får overnatting med enkel standard til en rimelig penge, i idylliske omgivelser langs kysten. På Bragdøya, Dvergsøya og Stokken er det flere destinasjoner å velge mellom, enkelt tilgjengelig for alle med 

daglige anløp av Badebåten. For en enda mer eksotisk opplevelse helt ute i havgapet er det verdt å sjekke ut Grønningen fyr og Loshuset på Oksøy.