Listalandet er sørlandet på:
Sitt mest sjarmerende.

Sjørøverhistorier, tusenvis av fugler, milevis med strender og et lite stykke Amerika. Farsund har en spennende historie som spenner fra kapervirksomhet til heksebrenning. I sentrum av den lille Sørlandsbyen finner du mye historie og spennende arkitektur i jugendhus og sveitserhus, vakre bygårder, sjarmerende smug og trappegater. Mens du rusler gjennom gatene er det stor sannsynlighet for å komme over en unik butikk, galleri eller kafé.

Bykart

Stikk innom turistkontoret i Farsund og få med deg kart med oversikt over byens historie før du legger ut på byvandring. Vekter: Farsund har Norges eneste kvinnelige vekter som tar deg med på en byvandring i Farsund sentrum. Vekter-Elin viser deg byen sin og du får høre om alt fra sjøfartshistorie, kapertid, bybrann, heksebrenning, arkitektur til byliv både før og nå.

Lista Fyr

Lista Fyr ligger ytterst på Lista-landet. Det 34 meter høye steintårnet ble første gang tent 10. november i 1836. Etter 134 trappetrinn kan du nyte en fantastisk utsikt over Listahalvøya og havet. Ved siden av fyret finner du kunstgalleri, informasjonssenter og ornitologisk stasjon. Servering: På informasjonssenteret er det et hyggelig sitteareal og mulighet for å kjøpe både is, lappekake og kaffe/te. Lista fra sykkelsetet: Lista fyr har sykkelutleie med el-sykler, vanlige trø-sykler og barnesykler hele året. Fyrferie: Hva med en overnatting i den tidligere assistentboligen? Den har to nyinnredede leiligheter med sengeplass for inntil sju personer i hver bolig. Fugleliv på Lista: Antallet fuglearter som observeres på Lista i løpet av et år, ligger helt i toppsjiktet i Nord-Europa. Bli med lokale fugleguider på fuglesafari på Lista, og opplev fuglelivet på nært hold.

Kyststien

Kyststien Lista handler om å ta seg tid til å sanse og oppdage alt det spennende og vakre som dette særegne stykke sørnorsk natur har å by på, fra det ville og kuperte klippelandskapet i vest, til de langstrakte og kritthvite sandstrendene i øst. Den spektakulære traseen snor seg gjennom et av Sørlandets vakreste og mest kontrastfylte kystlandskap.

Vita Velo

Farsund er en sykkelkommune, og sykkelruta mellom Lista fyr og Varnes fyr i er garantert en stor opplevelse, uansett vær. Den 15 km lange Vita Velo traseen går gjennom et utvalgt kulturlandskap, fra flate Lista til rått og kupert fjellandskap lengst i vest. Her møter du på både fyrhistorie, krigshistorie, sjarmerende små tettsteder og mange forminner og kulturminner.