Drømmen om Amerika

Har du gode minner fra Amerika, eller bærer du på drømmen om en dag å reise til Junaiten?
På Lista-halvøya er det en lang historie med utvandring til Amerika og det er få steder i Norge den amerikanske tilknytningen står så sterkt som her. Her finner du amerikanske gatenavn, biler, hus, restaurant og butikk – og hvert år arrangeres American Festival i Vanse. Det spesielle med de som reiste til Amerika fra Lista var at så mange kom hjem igjen, med minner og ting derfra. Det er derfor du finner så mange amerikansk-inspirerte hus og amerikanske biler på Lista.

Brooklyn Square

I det daglige kan du oppleve mye av dette på Brooklyn Square i Vanse, som er den første offisielle «amerikanske» adressen i Norge.

Trunken

Trunken er en autentisk amerikansk «department store». Navnet har sitt utspring fra «Amerika-trunken» som ble fylt med amerikanske varer og brakt med tilbake til Lista da utvandrerne kom hjem igjen. Det er som å komme inn i en annen tidsepoke når man entrer dørene. Hyllene bugner av flotte amerikanske varer og du får kjøpt alt fra strutteskjørt og cowboyutstyr til goodis og flotte 50-tallskjoler.

Larsens Bakery

På Brooklyn Square får du bakst med ekte amerikansk stemning og den særegne Lista vrien. Doughnuts, amerikanske pannekaker og amerikansk brus er bare noe av det du finner på menyen.

Floridaodden Bistro

På Farsund Fjordhotell finner du ekte amerikansk mat. Konseptet vårt er amerikansk kultur og smaker blandet med lokal historie, kjærlighet til mat og gode råvarer.

Street Meet

I sommer arrangeres det Street Meet i Vanse. Dette populære arrangementet finner sted hver onsdag kl. 18.00 – 20.00 fra 23.juni til 11.august. Da blir det fest og moro for store og små, musikk og mye mer. Lista Am-Car klubb stiller ut mange av sine flotte dollarglis.