Sommer på naturmuseum og botanisk hage, UIA

Naturmuseet ligger like ved Gimle gård, og den botaniske hagen består av alle de grønne områdene rundt. I den botaniske hagen finner du de levende vitenskapelige samlingene til museet. Rundt samlingene er det benker, gressplener, samt lekeapparater og uteinstrumenter for de minste. De store gressplenene i området er perfekt for lek og moro, eller en rolig piknik. I år er hovedbygget til museet under oppussing, derfor har vi satt opp en vakker uteutstilling og et spennende minimuseum. I minimuseet finner du også kafé og museumsbutikk.

Botanisk hage:

En botanisk hage er ikke det samme som en vanlig hage eller park. I en botaniske hage finner du museets levende vitenskapelige samlinger. Disse samlingene brukes på samme måte som de botaniske samlingene i herbariet, og de geologiske og zoologiske samlingene. De levende vitenskapelige samlingene i hagen er delt inn tematisk. Her finner du blant annet klosterhagen, tusenårshagen, bartrearboretet og de historiske og moderne rosehagene. Hagen er døgnåpen og gratis for alle. Ta deg gjerne en tur på egenhånd eller bli med på en av de mange omvisningene som holdes i løpet av sommeren.

The Hidden Beauty of Seeds and Fruits:

I år har museet satt opp en vakker uteutstilling midt i botanisk hage. Utstillingen viser hvor vakker og kompleks naturen er – kunst og botanikk går hånd i hånd. The Hidden Beauty of Seeds and Fruits er en bildeserie med kraftig forstørrede og vakre fotografier som viser komplekse former, strukturer og evolusjonære tilpasninger til frukt og frø. Prosjektet er skapt av fotograf Levon Biss, og viser frem objekter fra samlingene til the Royal Botanic Garden Edinburgh. Utstillingen er døgnåpen og gratis for alle.

Minimuseum og kafé:

Ettersom hovedbygningen til museet er stengt året 2022, har vi satt opp et flott minimuseum. Tema i minimuseet er biologisk mangfold og fremmedarter. Vi har satt fokus på arter i Agder, både på land og i marine kystnære områder. Ta turen hit og bli kjent med utfordringer og forebyggende tiltak, for å ta bedre vare på naturen rundt oss. I samme bygg finner du kafé og museumsbutikk.

For de minste:

Tirsdag, torsdag og søndag holdes aktiviteter for de minste. Så lenge været tillater det holdes aktivitetene ute. Se våre nettsider for sommerens program.

Sosiale medier:

Følg oss gjerne på sosiale medier. Du finner oss på Facebook, Instagram og TikTok.

Facebook: Naturmuseum og botanisk hage, Universitetet i Agder
Instagram: @naturmuseumogbothage
TikTok: @nbh_uia

Velkommen til oss!

Fakta:
Besøksadresse: Gimleveien 27, Gimle Gård, 4630 Kristiansand.
https://www.uia.no/naturmuseum-og-botanisk-hage
Telefon: 38 05 86 20

Åpningstider:
Sommer: Fra 20.juni – 20.august, alle dager, fra 11-16.00. Botanisk hage og uteutstilling er døgnåpen og gratis for alle.
Utenom sesong: tirsdag til fredag, og søndag kl.12-16.00.

Priser:

Voksen 40,-
Student og barn under 18år: Gratis
Ansatte ved UiA: 25,-