Tekst: Inger Marie Spange Foto: Geir Daasvatn

Steingale Evje

I Mineralparken på Evje kan du se mineraler og dinosauregg eller være med på mange ulike aktiviteter, som å sile frem skatter fra eventyrbekken eller skli i en åtte meter høy vannsklie.

– Mineralparken har et veldig variert tilbud. De har mye som er gøy for de minste, men også mye spennende for de voksne. Her er det badestrand med en åtte meter høy og 30 meter lang supersklie, i eventyrbekken kan du sile frem mye spennende du kan ta med deg hjem, du kan gå på skattejakt eller lage egne smykker i smykkeverkstedet. I fjellet ligger en spillehall der barn og voksne kan kose seg sammen i timevis med gode, gammeldagse spill og morsomme leker. Vil du leke en mer moderne lek kan du prøve lazer tag, som er en smertefri form for paintball. Eller hva med å prøve deg på å spille fotball iført en stor boble?, sier Geir Daasvatn i Opplev Evje.

Fjellhallen

– Her finner du også en fantastisk fin fjellhall, med alt fra spektakulære mineraler og historisk gruveutstyr til dinosauregg.
Mineralsamlingen er plassert i haller som er sprengt ut inne i fjellet. I de mørke gangene kan Samlingen er omtalt som Europas flotteste og mest spektakulære samling av steiner og mineraler.

Yurtparken

– I Mineralparken er veldig flinke til å hele tiden komme med nye aktiviteter på programmet, forteller Geir entusiastisk.
I fjor var Yurtparken den friske nyheten. En yurt er et telt av filt som tradisjonelt har blitt brukt av nomader i Sibir og i Sentral-Asia. Nå er fire slike telt, i en moderne utgave, satt opp på nordsiden av parken. Her kan du ligge i senga og se på stjernene om natten, eller våkne frisk og opplagt til nydelig fuglesang i de svære trærne rett utenfor yurten.
– Dette er en litt mer moderne og glamorøs form for campingliv. Yurtene som har plass til 8-12 personer, har gode senger, elektrisk oppvarmet peis og store vindusflater, forteller Geir.

Fakta

Mineralparken er en spennende og populær opplevelsespark i naturskjønne omgivelser på Auensneset i Hornnes, like ved Otra og Riksvei 9.
Parken er åpen alle dager 10-18 i hele juli til og med 11. august.

Andre opplevelser i Evje

· Ta med ungdommene på gokartbanen og du blir dagens helt.
· Klatreskogen ligger like ved Mineralparken. Grand park er for de som er over 140 cm høye og hele 4 ziplinere krysser elven Otra. I Juniorparken klatrer de som er over 100 cm høye, opp til 10 år.
· Er været dårlig finnes det også en moderne bowlinghall på Verksmoen med kort gangavstand fra sentrum. En tur med den historiske Bjoren er en mektig opplevelse for folk i alle aldre.
· Det er mange turløyper og tilrettelagte områder for gratis aktiviteter og naturopplevelser som alle har korte avstander fra Evje

Overnattinger i Evje

· Mineralparken kan tilby overnatting i Yurtpark, lavvo og laftehus. Parken har også egen campingplass.
· TrollAktiv tilbyr høystandard hytter med kjøkken, bad og soverom og mindre hytter med hybelkjøkken, begge alternativer har sengeplass til seks. Her kan du få en rimelig hytte fra 600 kroner natten.
· Dølen hotell ligger idyllisk til ved elven Otra. De har restaurant og alle rom har flislagte bad.
· Odden camping har tilbud om hytter, plasser for bobiler, campingvogner og telt. Her er det trampoliner og mye moro for barna, samt en der er det en del trampoliner og den slags. Det er også flere små og mellomstore campingplasser i kommunen og alle holder en høy standard med korte avstander til alle aktiviteter.

(Alle foto: Geir Daasvatn)