Tekst og foto: Ingeborg Øien Thorsland

Sommer hele året

Det må ikke være dårlig vær ute for å dra på badeland inne. Aquarama i Kristiansand tilbyr aktiviteter for alle hele året – og uansett vær.

Det må ikke være dårlig vær ute for å dra på badeland inne. Aquarama i Kristiansand tilbyr aktiviteter for alle hele året – og uansett vær.

Aquarama går sommersesongen i møte med flere nyheter på programmet.
De minste barna kan få teste ut nyanskaffelsen Bumper Boats, mens de som foretrekker spa-fasilitetene kan glede seg til en ekstra «treat» i sommer. Ungdommer får mulighet til å bade billigere, og badelandets populære maskot, Aqualama, skal slippe en rykende fersk sommersingel.

Løser mange verdensproblemer

Kristiansands seks år gamle praktbygg er blitt et fast møtested for folk i alle aldersgrupper.
I utebassenget, som gir panoramautsikt over Kristiansands strandpromenade, inntar tre herrer sin faste plass minst tre ganger i uka. Knut Liland, Jan Ivar Fosselie og Jan Nodeland nyter det varme vannet og sola på en rolig formiddag.
Dette er som å være på Kreta, smiler Liland.
Ja, vi kunne likegodt vært i Syden, nikker Fosslie enig.
Det er helt topp, understreker Nodeland. – Her har vi det godt og løser mange verdensproblemer flere ganger i uka. Så lenge utebassenget er åpent holder vi oss her ute hele året. Vannet er jo så deilig og varmt. Dette er en møteplass med høy trivsel, og ikke minst er betjeningen helt fantastisk, skryter han.

Av og til benytter de seg av treningsfasilitetene til litt morgentrim, men foretrekker det varme vannet.

Mange fasiliteter

Med 32 deilige varmegrader i lufta og bassengtemperaturer tilpasset enhver smak er Aquarama Bad et sted mange besøker for å bare være, og ikke nødvendigvis svømme. Badelandet tilbyr en mengde aktiviteter, fra SUP (padlebrett) til surfebrett.
– Vi har mange fasiliteter, og er eneste badeland på Sørlandet som kan tilby badeopplevelser ute og inne hele året. Vi har et flott surfebasseng, og våre fantastiske stupetårn fra 3 til 10 meter, er også verdt å nevne. Mange dødsere kommer ens ærend hit for å hoppe, forteller Thea Trydal Hansen, digital markedskooordinator hos Aquarama.

Sommerens nyheter

Aquarama har gått til innkjøp av Bumper Boats. Det er små batteridrevne båter, som barna kan styre og smelle inn i hverandre for moro skyld. Båtene er stabile, og lette å manøvrere. I sommer vil disse være tilgjengelig for de aller minste barna, opp til 31 kg.
– Vi skal lage et lite småbarnsfamilieområde på mezzaninen i 2.etg, og tror at dette vil bli en populær aktivitet, sier Thea.

Ungdommer mellom 11-16 år vil i sommer få mulighet til å bade så mye de vil ved innkjøp av sommerbåndet Aquayoung. Til den nette sum av 499,- kroner får de tilgang til badelandet hele sommerferien.
– Ved kjøp av armbånd kan de bare stikke innom og bade når det passer, forteller Thea, som håper dette er noe mange ungdommer vil benytte seg av.
Sist, men ikke minst; brukere av spa -avdelingen kan vente seg en liten bonus overraskelse i sommer. I pakken «SommerSpa» får du både badekåpe, slippers og en forfriskende smoothie med på kjøpet!

Slipper ny låt

Aquarama sin populære maskot fra Peru, Aqualama, gir både ut singler og lager musikkvideoer. I år har lamaen også fått laget «props» som fans kan gå til innkjøp av i butikken. I tillegg til drikkeflasker med lamamotiv og lama-kosebamser er det mulig å kjøpe den nyeste boka til Aqualama. Den 15. juni, når årets sommerløp går av stabelen i byen, skal han også lansere den nye sommerlåten sin.
– Vi har mange faste tilhengerer som digger Aqualama. Derfor er det en glede å fortelle at han vil feriere på Aquarama i hele sommer, fra 12.00 til 15.00 hver dag. Velkommen skal dere være!