Tekst I. M. Spange Foto: Raúl Ramírez

– Se rovdyra våre i ‘Natural Born Killers’

På Naturmuseum og botanisk hage, Universitetet i Agder, kan du i sommer se utstillingen Natural Born Killers, om rovdyrene i Norge.

– Det er en flott utstilling der rovpattedyra våre er vist i situasjoner hvor de nettopp har fått tak på mat, og rovdyra spiser som kjent andre dyr så det kan kanskje se litt dramatisk ut. Museet viser også andre norske dyr i naturtro omgivelser. Du kan se mineraler og bergarter, gjenstander fra museets eldste samlinger og en av Norges største samlinger av kaktus, forklarer Kari Fiskvatn på Naturmuseum og botanisk hage, UiA.
– 2019 er et spennende år. Botanisk hage er 50 år, og det skal markeres fra tidlig vår til sein høst.

Masse aktiviteter

– Det blir aktiviteter for store og små gjennom sommeren. Alle hverdager fra 1. juli til og med 9. august blir det omvisning i rovdyrutstillinga og i botanisk hage. Og selvsagt blir det verksted for barn, legger hun til.
Botanisk hage er en del av den store parken i tilknytning til herregården Gimle Gård, som også er et museum.
– I botanisk hage er det mer enn to tusen ulike plantearter. Uansett årstid er det alltid noe vakkert å se på. Sett deg på en av benkene i hagen og kjenn på roen. For barnefamilier er det kanskje vel så viktig at vi har lekeplass i nærheten av den største plenen vår, og en musikklekeplass i skogen, sier Kari.
Naturmuseet har også en liten museumsbutikk og kafé der det er mulighet for å kjøpe med seg en is, ei nystekt svele eller noe annet godt. Dette kan du enten nyte ute i den flott hagen eller inne i kafeen.