Tekst: Ingeborg Øien Thorsland Foto: Ingeborg Øien Thorsland og Vitensenteret

Læring og lek i skjønn harmoni

På Vitensenteret har du det ikke bare moro
-du kan også lære en del ting du kanskje ikke visste fra før.

I sommer kan besøkende til Vitensenteret Sørlandet få med seg daglige vitenshow og nye, spennende interaktive installasjoner. Vitensenteret i Arendal har hele 700 kvm med interaktive og lærerike utstillinger, tre store aktivitetsrom, et astroamfi, verksted og en spennende butikk.
Sommerens store nyhet i Arendal er anskaffelsen av en gyro.
– Det er en innretning som astronautene bruker til å trene seg opp til oppgaver i verdensrommet. I en gyro roterer du rundt din egen akse i stor fart, og er ikke for de som lett blir svimle, forteller Ingebjørg Angelstad i markedsavdelingen.

Vær er ingen hindring

Vitensenteret på Sørlandet er et resultat av regjeringens satsing på realfag. I dag er det 10 regionale vitensenter i Norge. Vitensenteret Sørlandet har hovedavdeling i Arendal, og en mindre avdeling i Kristiansand. Begge steder holder åpent i hele sommer.
Vitensenteret i Arendal ligger bare et lite steinkast fra sentrum, i idylliske omgivelser ved vannkanten på Barbu.
– Ta med familien og tilbring dagen hos oss. Etter at dere har lekt og eksperimentert dere gjennom utstillingen kan dere velge dere et brettspill på aktivitetsrommet og spille sammen, oppfordrer Ingebjørg.

Hun anbefaler å besøke Vitensenteret på dager med ekstra pent vær. Da er det generelt mindre besøkende, noe som fører til mindre køer og mer plass å boltre seg på.

Mange aktiviteter

En populær aktivitet som Vitensenteret har kjørt tidligere, med stor suksess, er slimverksted. Der kan barn fra 5 år og oppover få lage sitt eget slim. Begge avdelingene tilbyr slimverksted i sommer. Det blir også mulig å få med seg VitenShow i hele sommer. – I Kristiansand vil VitenLosene servere deg eksperimentelle smakebiter, mens du i astroamfiet i Arendal kan bli med på en 3D-reise ut i verdensrommet, med bilder hentet direkte fra Nasa, sier Ingebjørg.
Et annet godt tips er å besøke butikken vår. Her kan du blant annet få kjøpe Utforsk, Vitensenterets eget kjemisett, som blir satt sammen ut i fra aktiviteter på verkstedene.