Tekst og foto: Dyreparken

Kaptein Sabeltann feirer 30-årsjubileum!

I hele 30 år har Kaptein Sabeltann og hans menn seilt over Grashavet. Til frykt og glede for store og små tilskuere i Kjuttaviga. Til sommeren blir Kaptein Sabeltanns Verden pyntet til fest, og 30-årsjubileet skal feires til gagns. Kaptein Sabeltanns Verden utvides, og nye attraksjoner skal innvies. 

I Kaptein Sabeltanns Verden kan man dra på seilas med ekte sjørøverskuter, danse i gatene med Kaptein Sabeltann sitt mannskap, besøke Spøkelseshuset eller la Kapteinen passe på smokken til de aller minste. Hver dag i store deler av juli blir det et helt nytt jubileumsshow i Kjuttaviga. Og det knytter seg stor spenning til de nye attraksjonene. Den Hemmelige Gullskatten og Grevens Forheksede Labyrint.

Eventyrlig overnatting på Dyreparken Safaricamp!

Kom tettere på villmarken – bo i opplevelsen! Inspirert av safariopplevelser åpner den første delen av Dyreparken Safaricamp, med 19 unike safaritelt. Alle som bor her får en egen inngang til Dyreparken!
Dyreparken Safaricamp byr på eventyr og spenning, selv utenfor Dyreparkens åpningstider. Her bor man i vaskeekte safaritelt, og kan drømme seg bort til savanner og jungel. 
Safariteltene ligger i et eksklusivt område kun et steinkast fra inngangen til Dyreparken.
Teltene har alt fra 2-sengs telt med felles bad til 4-sengs og 6-sengs telt med bad og sjøutsikt. Prisene starter fra 590 kr per telt per natt.

Julius fyller 40 år!

Han svinger seg fortsatt i toppen av både ett, to og tre. Men Julius er blitt mer ansvarlig som en voksen sjimpanse. Og Dyreparken har allerede startet feiringen av Julius sin bursdag.
Julius fyller 40 år 26. desember 2019 og er lederen for de åtte andre sjimpansene i Dyreparken. Han har ingen som truer sjefsrollen hans, så om han holder seg frisk og rask vil han være lederen for flokken i mange år. Julius ser ikke gammel ut, noe som er et godt tegn på at han kommer til å leve lenge. 
Julius er ren vestafrikansk sjimpanse. Vestafrikansk sjimpanse er en underart av arten sjimpanse. Det er ca. 65.000 vestafrikanske sjimpanser igjen i verden, og dette er den nest mest truede underarten av sjimpanse i hele verden.