Tekst og foto: Inger Marie Spange

Grand Hotel Arendal
– Her er det ingenting som er minimalistisk

– Jeg var lei av den strømlinjeformede trenden, hvor alt som ikke gir fortjeneste blir fjernet, innrømmer Morten Christensen, som er konserndirektør og gründer.
– Jeg drømte derfor om å skape en hotellkjede der hjertet styrer; ikke økonomien.

Hotellkjeden Unike Hoteller ble startet som en motvekt til andre, etablerte kjeder og består av Grand Hotel Arendal, Arendal Herregård, Hotel Wassilioff Stavern, Hotel Kong Carl og Midtåsen (Anders Jahres tidligere praktvilla) i Sandefjord, Grand Hotel Åsgårdstrand, Seljord Hotel og Hankø Hotell og Spa, hvor alle skiller seg ut på service og opplevelsen av litt luksus.
– Her er frokost og kveldsmat inkludert i prisen. Om sommeren planlegger vi å tilby familiepakker som for eksempel inneholder et besøk i Dyreparken. Arendal er jo også en flott by å besøke i seg selv. Her i byen ligger vi veldig fint til, med Pollen og kjøpesenteret et knapt steinkast unna og med parkering rett ved siden av.

I januar i år tok Unike Hoteller over det som før var kjent som både Centralen og Arendal Maritime hotell.

Nye, flotte rom

– Hvor kom navnet Grand Hotel fra?
– Litt tilfeldig. Arendal hadde et Grand Hotel tidligere, nede på brygga. Nå har byen fått et nytt tilbake, litt nærmere gågata. Jeg har forresten alltid ønsket å eie et Grand Hotel. Og nå eier jeg to. Ett her i Arendal og ett i Åsgårdstrand, ler han.
– Grand Hotel Arendal er nå åpnet i helt ny drakt med nyoppussede rom, alle med nye senger og tv-er, og nye, lekre møbler. Helt i mål med alt er vi ikke. Vi mangler for eksempel å få satt inn minibarer og noen rom mangler nye sengetepper.
– Har stilendringen påvirket besøkstallet?
– Etter at vi ble ferdige med oppussingen i mars, har vi faktisk sett en jevn økning i belegget, smiler Morten.

Maksimalisme

– Hvor kan jeg få kjøpt en sånn sengegavl, forresten? Den var fantastisk.
– Den får du bare kjøpt gjennom meg, for det er jeg som har designet og utviklet både dem og de andre møblene. Men du kan få stolene og gavlene i alle slags farger, for ingenting er standard på hotellene i denne kjeden. Hvert rom får sin egenart. Det skal være spennende å komme inn på hotellet mitt. Så her er det maksimalistiske lysekroner, plysj på stolene og diamanter på sengegavlene. For meg føles det som om dere bor hjemme hos meg. Der vil jeg jo vise meg fra min beste side, yte det lille ekstra, og sørge for at du får mest mulig ut av oppholdet, avslutter han.