Tekst: Inger Marie Spange Foto: Geir Daasvatn

Evje – et sted med opplevelser

Tar du turen til Evje finner du mange aktiviteter du ikke finner andre steder. Hva med å klappe en tam elg, fullføre en pil og bueløype, eller rafte i en varm elv?

Vi ringer til Simon Hansen i TrollAktiv som er et sertifisert senter for utendørsopplevelser.
– Hva kan du gjøre i Evje?
– Jeg vil alltid anbefale rafting. Fordi vi har varmt vann, det er ofte sol her og det er en deilig tur.
– Sa du varmt vann?
– En dam lenger oppe kontrollerer vannføringen i elven og der varmes vannet opp ganske raskt. Ikke like varmt som i Syden, men jeg tror ganske sikkert at dette er den varmeste elven i Norge, ler han.
– Vi har en familietur på tre timer der barn som er 120 centimeter eller høyre kan være med. Vi begynner oppe i elven med å gå gjennom sikkerhetsreglene, så har vi noen leker og litt moro før det bærer nedover.
– En annen aktivitet jeg vil anbefale er stående padling på brett, SUP. Denne turen begynner her og slutter inne i Evje og er omtrent fem kilometer lang. Det er litt strøm så du må ikke padle hele tiden. På veien har vi leker og moro. Både barn og voksne kan være med. Det er faktisk min favoritt aktivitet, sier han.

Klatrepark med mange løyper

– En annen populær aktivitet er klatreparken, som var helt ny i fjor. Der har vi fem løyper, én som er veldig lett, en som er mer krevende og tre andre er akkurat passe utfordrende. Så vi har noe som passer til alle. De større barna kan prøve seg i de vanskeligere løypene, mens de som er fra 120 centimeter høye kan boltre seg i en løype som er tilpasset dem.

Moro med pil og bue

Nytt i år er at TrollAktiv har en Archery park, der du går gjennom en løype i skogen og skyter på blinker med pil og bue.
– Her kan hele familien ha det gøy sammen. Vi starter med opplæring og gjennomgang av reglene. På veien utfører du ulike oppgaver, mens hjelperne våre passer på at alt gjøres riktig og på rett sted. Minimumshøyden for barn er 120 centimeter her også, forklarer Simon.

Klapp en elg

– Noe annet du vil anbefale å gjøre i Evje?
– Jeg vil absolutt anbefale en tur til Elgtun, det er et besøkssenter med tam elg. Der kan du komme helt innpå elgen og klappe dem og fôre dem. Det er en veldig morsom aktivitet, spesielt for de minste. Ellers er Evje en plass med mye aktiviteter for hele familien. Det er konserter, festivaler og mange tilstelninger gjennom hele sommeren.