Tekst: Inger Marie Spange Foto: Gurego Gård

Besøksgård med tradisjoner

Midt i sørlandsnaturen ligger Gurebo Gård. I generasjoner var Gurebo midtpunkt i bygda, med både mølle, sagbruk og jernstøperi. Ennå kan du se rester etter disse aktivitetene, og i området rundt gården vil du finne nedlagte boplasser, gamle båtbyggerier, sagbruk og andre kulturminner. Et lite kraftverk ble bygd opp igjen og har vært i drift siden ‘95.

Hver onsdag hele sommeren er gården et eldorado for barnefamilier.
– Da starter vi med en omvisning på gården og viser frem alle dyrene. Vi har rundt 13 forskjellige dyrearter her. Så blir det hesteridning etter det og kjøring med hest og vogn og traktorkjøring. Barna kan også fiske og bade her, forklarer Olav Gustav Gurebo.
Bademulighetene er gode. Enten du foretrekker sandstrand eller svaberg så finner du det her på Gurebo.
Gården ligger omgitt av fredelige skogområder og elver og vann som kan brukes til roturer og kanopadling. Elgen trives spesielt godt i dette terrenget, men du vil også finne rådyr, hjort, kongeørn, fiskeørn, bever, rev og annet småvilt her.

– Men hva er det barna setter mest pris på?
– Det er dyra, det. Geitekillingene er jo populære og det å ri på hest, sier Olav Gustav.
– Vi har mange forskjellige dyr. Alt fra kaniner, marsvin, til gris og kuer. Vi har mange forskjellige dyr du kan hilse på, alt etter hva du ønsker. Og du kan få kjøpt is, pølser brus, kaffe og lapper her.