Tekst og foto: Ingeborg Øien Thorsland

Barnas drømmeunivers

Visste du at Norges mest unike lekeland holder til på Sørlandsenteret? Planeten Pluto er et 2300 kvadratmeter stort lekeunivers. 

– Jeg liker den lilla og grønne sklia, for den går fort, roper en entusiastisk Casper på snart fire år.
Og Casper vet hva han snakker om. For når mamma er sjef på Sørlandets største lekeland, får han ofte bli med på jobb.
Casper og lillebror Noah (snart 2 år) tar sats og kaster seg ut i en fargerik ball-binge og lander hylende i en sjø av baller. Mamma Tina Natvig Scerri følger smilende med fra sidelinja.
Denne sonen, litt isolert fra de andre apparatene i lekelandet, er forbeholdt de aller minste barna. Her kan barn mellom 0 og 4 år leke uforstyrret i apparatene. Et mykt underlag gjør at de trygt kan utforske og klatre så mye de bare vil.
– Det beste med å jobbe her er alle de fine barna og foreldrene du treffer gjennom jobben. Ingen dager er like, smiler den daglige lederen.

For hele familien

De store og lyse lokalene i Sørlandsenterets 2. etasje har en behagelig atmosfære. Garderoben er romslig, og det er god plass mellom bordene i kafeen. Store lyse vindu slipper inn mye lys, og utsikten er upåklagelig.
– Vi vil ha det enkelt, men fargerikt og hyggelig. Her skal foreldre kunne slappe av med en kaffekopp, eller kanskje jobbe litt mens barna leker. Derfor har vi godt med stikkontakter tilgjengelig. Vi har også egen kafé med en enkel og god mat, som pizza, hamburger og pølser, – og litt gøyale godteri som ungene elsker, smiler lekelandsjefen.

Et eget univers

Planeten Pluto ble etablert av unge grundere i 2011. Lekelandet tilbyr et eget univers, med utgangspunkt i solsystemet og planeten Pluto. De to maskotene, Hydra og Charon, er oppkalt etter to av tre måner som kretser rundt den lille planeten. Maskotenes hund, Nix, er oppkalt etter den tredje månen. Maskotene dukker opp støtt og stadig opp på lekelandet, til barnas store begeistring.
– Det er stas når maskotene dukker opp, da stormer barna frem for å få en klem, smiler Tina.

Ikke bare på regnværsdager

Nytt i år er en egen tegnestasjon, hvor barna kan ta en pust i bakken og roe ned mellom alle aktivitetene. Ellers er både fotballbingen, de ulike skliene og alle labyrintene svært populære aktiviteter.
Planeten Pluto holder åpent hver dag, hele året, også på søndager, og har kapasitet til å ta imot rundt 70 bursdagsfeiringer i uka. Men høysesong er likevel om sommeren.
– Vi ønsker å være en attraksjon for turistene, og har godt med besøk hele sommeren. Men vår største konkurrent er nok været. Derfor vil vi minne om at vi er et godt alternativ også når det ikke regner. Hos oss er det svalt og kjølig når det er varmt ute, og lunt og godt når det er kaldt og vått ute, minner Tina om.