Badeplasser

I og rundt Kristiansand finnes det strender, svaberg og flotte brygger for deg som elsker å bade.

 

 1. Bystranda
  Det er ikke alle byer forunt å ha en bystrand. Kristiansands svar på Barcelonas strandpromenade ligger fantastisk til med muligheter for beachvolleyball og skating. På bystranda kan du velge mellom stor gressplen, sandstrand eller langs den oppmurte bryggen som omkranser stranden. Bystranda har egen baderampe for funksjonshemmede.
 2. Hamresanden
  Et kvarters biltur fra Kvadraturen i retning Kjevik lufthavn ligger en mer enn 3 km lang sandstrand. Det er intet mindre enn tre campingplasser og leilighetshotell her, så Hamresanden inviterer til mer enn en dagstur.
 3. Bertes
  I bydelen Lund, to km øst for Kvadraturen, finnes en perle av en, for mange, bortgjemt badehemmelighet. Her kan du velge mellom svaberg eller sandstrand, stupebrett eller badeflåte.
 4. Odderøya
  I gåavstand rett utenfor Kvadraturen ligger Odderøya (med broforbindelse). Her er bademulighetene mange. Du kan velge mellom Bendiksbukta med plenområder og en strand for de minste eller svaberg ytterst på øya. Her ser man rett utover havet og kan bade i bølgene.
 5. Helleviga
  I Søgne kommune, en 20 minutters kjøretur vest for Kristiansand venter Helleviga med badestrender og plenområder hvor det er benker, bord og griller til fri benyttelse. I Helleviga er det fine turstier, som også er tilrettelagt rullestolbrukere. Om sommeren er det kafé i hovedhuset.
 6. Bragdøya
  En liten båttur med den såkalte «badebåten», og vips er du på idylliske Bragdøya, et rekreasjonsområde for både bading, fisking og turgåing. Mange velger å telte her, og teltplassene er mange. I den vakre badebukta ligger det robåter til låns hvor barn og voksne kan boltre seg i den grunne lagunen.
 7. 3. Stampe i Baneheia
  I 3. Stampe, et oppdemmet innlandsvann midt i Baneheia er det et yrende liv om sommeren. Med høye badetemperaturer og nydelige omgivelser er det mange som trekker dette fram som en favoritt. Fra Markens gate er det kun 10 minutters gange.
 8. Badeland i dyreparken
  Her er det hele 12 forskjellige sklier med noe for enhver smak. I tillegg er det 100% manet- og krabbefritt.
 9. Åros feriesenter
  Saltvannsbassenget er oppvarmet, med barnebasseng ved siden av. Sandstranden er langgrunn, og i tillegg har Åros Feriesenter minigolf, en stor lekeplass og restaurant.
 10. Betesbukta på Lund
  Badeplassen har toalettanlegg, to sandstrender, badebrygger, badeflåte og fine svaberg.
 11. Skottevik feriesenter
  Svaberg, strender og oppvarmet utendørs badebasseng. En perfekt lokasjon for krabbefiske for de minste og ikke minst utleie av båter med mulighet for dykking.
 12. Aquarama
  Sørlandets største badeland og mest innholdsrike spa med basseng og attraksjoner for alle.