Foto: SKMU

Kreativ kvalitetstid og lekende kunst for familien

Sørlandets Kunstmuseum har et nytt og utvidet program for familier i sommer. En interaktiv og lekende familieutstilling i tillegg til familieverksted og bakgårdslek sørger for en dag spekket med gode minner.

Første gang i Norge

En internasjonal publikumsfavoritt entrer Kristiansand i sommer. Kunstprosjektet Microworld har reist over hele verden, bla Beijing, Dubai, Hong Kong og i USA og Storbritannia. Over 300.000 publikummere har opplevd den interaktive utstillingen til nå.

– Det som er veldig fint med Microworld er at den passer til alle typer mennesker- både de som liker å observere, og de som liker å utforske med hele seg. Det er ikke ofte man kan slippe alle hemninger og slå seg løs når man besøker et museum, men her er det lov», smiler kurator for utstillingen Torill Haugen.

Digitalt økosystem

Kunstnerne bak utstillingen er inspirert av naturen og tenker på Microworld som et slags digitalt økosystem hvor kunstverkene påvirkes både av hverandre, men også av publikum. Gjennom ulike sensorer fanger kunsten opp publikums bevegelser, farger, lyder, tegninger og fantasi.

I tillegg kan man bruke sin egen mobil for å lage sin egen skapning og sende ut i utstillingen. Man kan også endre mønstre, farger og lyder i rommet via mobilen. Resultatet er en unik og fysisk, leken måte å oppleve kunst på, som begeistrer på tvers av både alder og nivå av kunstinteresse.

– At gjestene er med på å påvirke hva som skjer inne i utstillingsrommet begeistrer særlig det yngre publikummet. Og da ser jo heller aldri en dag lik ut her inne- utstillingen lever i kontinuerlig samspill med publikum, forklarer Haugen.

Kvalitetstid i familieverkstedet

For de som liker å skape noe håndfast, vil en tur på museets familieverksted være suksess. Her kan man lage sin egen lille mikroverden, i form av et terrarium. Sammen med museets verkstedsvert får man vite litt om hva et økosystem er, før man lager en miniverden i et syltetøyglass. Hva trenger en verden for å leve? Man bestemmer så hvem som skal få flytte inn før lokket skrus på og det tas med hjem. Nå er det bare å vente, og se hva som skjer!

I tillegg til Microworld og familieverksted har museet koselige Hopeful Kunstkafé med herlige lunsjretter og bakst, fersk kaffe og syndige søtsaker på menyen. Museet har en stor uteservering hvor man får boltreplass og mulighet til å leke med gatekritt, hoppetau og lignende mens foreldre nyter en kaffe.

Masse på tapetet for voksne kulturelskere

Sørlandets Kunstmuseum har også en rikholdig meny for voksne som er sultne på unike kulturopplevelser og søker en urban atmosfære.

Hver onsdagskveld setter museets sjarmerende bakgård rammene for flere varierte arrangement.

Sommerens lange, aktive dager i frisk luft og strålende sol gjør det ekstra deilig å falle til ro i kveldssolen med noe godt i glasset. Enten man vil lene seg tilbake med deilige toner og livemusikk på bakgårdskonsert, utforske sentrum med nytt blikk på en byvandring eller å gjøre noe nytt og kreativt sammen med venner på Paint & Sip, kan man finne påfyll og inspirasjon på Sørlandets Kunstmuseum. Hver eneste dag tilbys det ulike omvisninger for dem som ønsker å gå litt mer i dybden på kunsten. Les mer på skmu.no.

SOMMEREN PÅ SKMU

Åpningstider: Mandag – søndag 11-17
Onsdager 11-21
(Etter skolestart i august holder vi stengt mandager)
Mer informasjon og billetter på skmu.no

Sosiale medier:
@sorlandetskunstmuseum

Alle billetter til arrangementer inkluderer tilgang til alle utstillingene.

Sommerens utstillinger:
Modernismens Pionerer. Utvalg fra Tangen-samlingen
Møt modernismens virkelige pionerer og bli kjent med 33 kvinnelige kunstnerskap fra Tangen-samlingen
På Gjensyn! Fra Katta til Kunstsilo. Minnerike gjensyn så vel som helt nye kunstopplevelser. Bli med på historiske tilbakeblikk.
Microworld Kristiansand. Av Genetic Moo. En interaktiv, lekende familieutstilling hvor publikums bevegelser, farger, lyd og tegninger påvirker kunstverkene. Omvisninger kl 13
Museet har ulike omvisninger, og tilbyr hver dag en kort omvisning klokken 13 som gir en kort introduksjon til museet og utstillingene. For dem som ønsker å dykke enda mer ned i kunstopplevelser er det enkelte dager med utvidet tilbud: Tirsdager og lørdager blir det i tillegg omvisninger kl. 13 i en av utstillingene for de som ønsker å dykke litt inn i kunstopplevelsen. Søndager tar vi på oss gode sko og går på en «kunstvandring» og ser på kunst i bybildet.