Foto: Aptum

SOMMER PÅ NATURMUSEUM OG BOTANISK HAGE, UIA

Naturmuseet er plassert like ved Gimle Gård i Kristiansand, og den botaniske hagen består av alle de grønne områdene rundt. Botanisk hage byr på flotte parkområder med eksotiske planter og trær, hønsehus og lekeapparater for de minste. Perfekt for lek og moro, eller for en piknik i det grønne. I skogen bak museet finner du musikkinstrumenter som står utendørs året rundt. Her er det bare å slå seg løs! På østsiden av museet har UiA etablert en treningspark som er åpen for alle, og som passer for ungdom og de litt større barna. I botanisk hage finner du også en natursti tilpasset både voksne og barn.

Er du interessert i planter finner du nærmere 2000 ulike varianter organisert under forskjellige temaer. Historiske og moderne roser, sørlandsroser, insektspisende planter, hageplanter gjennom 1000 år, klosterhage, gamle georginesorter, bartrearboret og mye mer. Vi har også en stor samling eksotiske krukkeplanter og Norges største kaktussamling.

I botanisk hage er det blomstring fra tidlig vår til sein høst, og alltid noe spennende å se på. Slå deg ned på en av benkene i hagen, eller ved et av de utendørs kafebordene, og nyt en is, kaffe latte eller en annen godbit fra kafeen.

Inne på museet kan du oppleve spennende utstillinger, og barn har alltid gratis adgang. Årets utstilling, «Microsculpture», består av insektsportetter av den britiske fotografen Levon Biss. Han har fotografert insekter fra samlingene til Oxford University Museum of Natural History. Med en spesiell teknikk for makrofotografering har han tatt mer enn 8000 bilder av hvert insekt, som så er satt sammen til ett fotografi med en utrolig dybdeskarphet. Farger, strukturer og former på overflaten kommer tydelig frem på de to meter store bildene, så det er vanskelig å ikke bli fascinert av disse flotte fotografiene.
I den faste utstillingen kan du oppleve hvordan naturen har endret seg fra istid til nåtid. Her får du mulighet til å se utstoppede, norske dyr i naturtro omgivelser. Det er også utstilt mineraler, bergarter og gjenstander fra museets eldste samlinger.

I sommer skjer det mye spennende hos oss, blant annet blir det omvisninger, insektsjakt, dyrkeverksted og flaggermus-tur. Vi forholder oss selvsagt til gjeldende smittevernregler, og det betyr blant annet at våre aktiviteter og arrangementer i sommer vil kreve påmelding og ha plassbegrensning.

Mer informasjon om sommerens program og museets åpningstider finner du på: www.naturmuseum.no.

Følg oss på gjerne på sosiale medier, du finner oss både på Facebook og Instagram.
Facebook: Naturmuseum og botanisk hage, Universitetet i Agder
Instagram: @naturmuseumogbothage

Velkommen til oss!

FAKTA

Besøksadresse:
Gimleveien 27, Gimle Gård, Kristiansand
www.naturmuseum.no
Telefon: 38 05 86 20

Åpningstidene i sommer:
Naturmuseet er sommer åpent fra 20.juni-20.august alle dager fra 11-16.
Botanisk hage er alltid åpen og gratis for alle.

Priser:
Voksen: 80,-
Student og barn under 18 år: Gratis
Ansatte ved UIA: 50,-