Foto: Frank Knutsen og Listerdrone

Lær å surfe på Lista

Har du drømt om å surfe på høye bølger, eller suse over bølgene på et brett? Lista har unike forhold for windsurfing og surfing, og Lista Surfing tilbyr opplæringskurs i begge deler.


Lista er en ypperlig feriedestinasjon for de som ønsker seg lange, hvite sandstrender kombinert med spennende vannaktiviteter i sommerferien sin. Sandstrendene på Lista i Farsund kommune er langgrunne og strekker seg over mange kilometer. Kombinert med litt vind utgjør dette ypperlige forhold for både surfing og windsurfing.

-På Lista garanterer vi for aktiviteter på vannet. Her er det så og si vind hver dag. Dersom det er bølger kan vi surfe, og dersom det ikke er nok bølger kan vi windsurfe, sier Per Christian Brodschöll, som har drevet Lista Surfing siden 2015.

Lista Surfing tilbyr utleie av utstyr, kurs i windsurfing og surfing, og fra august surfcamp med mat og overnatting. De har en solid stab av erfarne instruktører som elsker å leke seg i bølgene på Lista.

I sommer tilbyr Lista Surfing kurs i windsurfing på Husebysanden minst tre ganger i uka. Huseby er en idyllisk og skjermet sandstrand som er perfekt for barn og nybegynnere. Selve seilingen foregår i en skjermet bukt, slik at du alltid ender opp en plass hvor du kan stå i bunn.

Ta et kurs

Melder du deg på et surfekurs får du kyndig introduksjon av lokalkjente instruktører på Havika, hvor det er mer bølger. Instruktørene vil gi et nødvendig grunnlag for å komme deg videre i bølgene på egen hånd. Her lærer du alt fra å padle på brettet, «pop-up» (hvordan du skal reise deg opp på brettet) og hvordan du skal ri på bølgene. Da vind og bølgehøyde er vanskelig å spå på forhånd, blir disse kursene annonsert på Instagram og Facebook senest 24. timer før oppstart. Booking gjøres på nettsiden listasurfing.no, og det er betaling ved oppmøte.

Surf er for alle

Lista Surfing gjør også større arrangement og gir spesialtilpassede kurs for større grupper og bedrifter.
– Vi ønsker å bidra til at flere blir interessert i disse fantastiske aktivitetene hvor en kan utfordre både seg selv og kreftene i naturen. Vi tilbyr både utstyr og veiledning, sier Per Christian.