Foto: Bryn Perret

HYTTER FOR DE SMÅ OG STORE OPPLEVELSENE

Visste du at at DNT Sør har mange flotte hytter til utleie hele året? Ikke bare på fjellet, men også langs sørlandskysten og i skogsnære områder.

Tjortedal – midt i de sørlandske skogene

Denne fine hytta er den nyeste i DNT Sør sitt sortimentet og ligger i et populært turområde. Friluftsområdene Hålandsheia-Stemmen er de største sammenhengende og tilrettelagte friluftsområdene ved Mandal. Og midt i disse omgivelsene finner du altså Tjortedal, en fredfull liten plett fullstendig omgitt av skog og gammelt kulturlandskap.
-Tjortedal er en liten perle. Det er en lett tilgjengelig familiehytte, omgitt av hester på beite og har til og med en terrengsykkelbane like i nærheten, med tre løyper for barn, sier daglig leder i DNT Sør, Bjørn Andersen-Steinsland.

Denne hytta var tidligere i privat eie og er oppgradert innvendig, og det jobbes med å få på plass et lite bibliotek der, i samarbeid med Lindesnes bibliotek.

Tjortedal er en ubetjent hytte, hvor man må ha med mat og DNT- nøkkel. Hytta har strøm og vann, men det er tilrådelig å ha med eget drikkevann. Hytta har fem sengeplasser og er tilgjengelig hele året.

Gammeløya- ekte sørlandsk kyststemning

Kystledhytta på Gammeløya ble kjøpt av det offentlige for en del år tilbake og ligger i et vernet område. Hytta er eneste bygning på den lille, men likevel store øya ved Kristiansand, som har en ganske spesiell historie, kan Andersen-Steinsland fortelle. Det ble bygget et fort her i 1555 og Norge ble faktisk styrt herfra i ny og ne, da lensherren hadde sommerresidens her ute. Øya er vernet, og det er fortsatt mulig å se rester av festningsverket.
-På Gammeløya er det innmari fint. Her har du en øy for deg selv, og vi har akkurat fått ny brygge på plass, som gjør det enklere å ta turer hit, forteller Andersen-Steinsland. På Gammeløya kan du nyte skjærgardslivet hele året. Hytta har
8 sengeplasser, men det er også mulig å overnatte i telt eller hengekøye. Du trenger båt for å komme deg over til øya, og DNT Sør har to robåter til utlån på Flekkerøya.

Tømmerstø- et lite paradis


De to kystledhyttene på Tømmerstø ligger i et boligområde, men har egen brygge og et stort uteområde med masse boltreplass. Hovedbygningen ligger øverst i en stor hage og har sengeplass til seks, mens annekset som har sjøutsikt og sengeplass til fire, ligger litt nedenfor. Det er to kajakker på Tømmerstø som leietakere kan benytte.

Dette er et lite paradis. Her er du gjest i en perfekt sørlandsidyll, sier Steinsland.

Tømmerstø er bare tilgjengelig for utleie i sommermånedene.

  • Det er ekstra viktig at hver gjest tar ansvar, følger smittevernråd fra FHI og reglene på hytta, og vasker godt etter seg når hytta forlates.
  • Noen hytter opererer med fastpris, mens det er sengebooking og sengepris på andre hytter. Mer informasjon finner du på hver enkelt hytte på ut.no.
  • Hyttene er som alltid tilgjengelig for alle, enten man er medlem av DNT eller ikke.

Husk å forhåndsbestille i sommer!

FAKTA

For sommeren 2021 må all overnatting på DNT sine hytter bestilles på forhånd pga. de spesielle smittevernhensynene.

Bestilling av overnattinger etter 25. juni gjøres på nett via ut.no. For andre spørsmål: Ta kontakt på tlf: 38 12 07 50, eller epost: mail.dntsor@dnt.no.

Se stor oversikt over alle hyttene på dntsor.no/hytter