Foto: Dyreparken

Fantastiske opplevelser litt utenom det vanlige i Dyreparken i kristiansand

De unike universene, de søte dyrene og de alle beste øyeblikkene. Det er Dyreparken – og slik blir det også denne sommeren.

– Vi gleder oss til å ønske små og store velkommen til nye opplevelser i Dyreparken i sommer. I år fyller blant annet Kardemomme by 30 år, og vi har fått et helt nytt Sjørøverteater i Abra Havn med syngende sjørøvere, sier merkevareansvarlig Elin Røinås, som kan fortelle om et program som er like mangfoldig som alltid, selv om noe blir organisert på en litt annen måte enn før.

Men til gjengjeld blir det langt tettere mellom høydepunktene. På KuToppen og i Hakkebakkeskogen blir det underholdning som vanlig, og Kaptein Sabeltann og piratene hans kan dukke opp når du minst aner det. Tante Sofie vil være på plass i Kardemomme by og sørge for at det ikke blir for mye tøys og tull i byen. For i sommer nytter det ikke å bare komme med rene ører – nå må også hender vaskes nøye, og det mange ganger om dagen!

Husk å bestille inngangsbilletter!

Det siste året har vært annerledes på mange måter, og pandemien har ført med seg flere begrensinger som må opprettholdes også denne sommeren.

Også i år må Dyreparken begrense antall besøkende, og alle er nødt til å bestille billetter og innpasseringstidspunkt på forhånd. Det betyr at det kan være lurt å bestille billetter tidlig i år om du har mulighet til å planlegge.

– For å sikre at flest mulig som ønsker å besøke parken skal ha mulighet til det, har vi utvidet åpningstidene våre med tre timer, sier Røinås.
Det betyr at parken vil være åpen fra klokken 08:00 til klokken 20:00 hver dag i sommerferien. Som i fjor må alle billetter bestilles elektronisk og et innpasseringstidspunkt må velges. På den måten skal kødannelse og trengsel ved inngangen minimeres. Parken har også innført ettermiddagsbilletter, slik at det er mulig å ta kortere besøk i parken på mindre travle tidspunkt.
– Vi håper at flere vil benytte seg av ettermiddagsbillettene våre. Det er litt mindre underholdningstilbud da, men mer enn nok å ta av likevel, forsikrer Røinås.

Sikre deg billetter til ny Kaptein Sabeltann forestilling til neste år!

Dyreparken melder om at alle billettene til årets kveldsforstilinger med Kaptein Sabeltann dessverre er utsolgt. Men fortvil ikke; til neste år vil Sabeltann komme tilbake i et helt nytt og spektakulært sjørøvershow! Salget til neste års forestilling starter allerede i sommer. Så sitt klar den 9. juli, da kan du nemlig sikre deg billetter til premieren i 2022, samt overnatting i Abra Havn.
Til dere som kanskje blir skuffet over å ikke ha fått billetter i sommerens show, finnes det heldigvis andre mulighet for å sikre seg litt sjørøver(u)hygge med showet «Syng med sjørøvere».
I det nybygde Sjørøverteatret, plassert innerst i Kaptein Sabeltanns Verden, vil Pinky og andre sjørøvere invitere til en allsangfester hver dag i hele sommer.

Bli med på festen!

I år er det 30 år siden Dyreparken kunne ønske velkommen til Torbjørn Egner sitt univers for første gang. Et slikt jubileum skal selvsagt feires. Innbyggerne i Kardemomme by vil sørge for fest og god stemning for store og små, og den lille byen vil nok være ekstra pyntet i sommer. (Og sikkert ekstra ren og pen også, om tante Sofie får det som hun vil!) Alle de kjente og kjære karakterene vil være på plass, og det blir daglige byfester med folk og røvere på byscenen.
– Det vi er mest kjent for – og det vi jobber hardest for – er de nære, ekte øyeblikkene og de unike opplevelsene. Selv om vi fortsatt må skape avstand fysisk, så prøver vi å skape nærhet, sier underholdningssjef Roy Bjerke.

Besøk et ekte filmstudio

Visste du at Folk og røvere i Kardemomme by skal bli film? Sammen med Quisten animasjonsstudio lager Dyreparken film i et eget filmstudio midt i parken, og besøkende kan få et eksklusivt lite glimt i kulissene. Du kan også dra på tur inn i Torbjørn Egners andre univers, nemlig Hakkebakkeskogen. Møt Klatremus, Morten skogmus, Mikkel Rev, Bamsefar og alle de andre dyrene når det spesialbygde tribunetoget tar deg med på en reise gjennom den koselige skogen. Også Sirkus Jesper er tilbake med en helt ny forestilling, og inviterer til en hjertevarm familieforestilling i teltet sitt. Både Hakkebakkeskogtoget og Sirkus Jesper har begrenset med plasser, så husk å bestille billetter på forhånd!

Hils på våre to nye apekatter!

I Dyreparken finner du 123 forskjellige dyrearter fra hele verden. Noen av dem får du komme så tett på at du kan klappe dem. Andre bør du helst betrakte på avstand. Siden i fjor har parken fått to nye dyrearter, nemlig gulkinngibbon og javalangur. Det er to sjeldne apekatter som nå har nå funnet seg godt til rette i det nye flotte orangutangområdet i parken.
– Apene er en del av bevaringsprogrammet i verdens dyreparker. Dette er fantastiske dyr som vi nå er med på å bevare, sier biolog i Dyreparken, Helene Axelsen.
I hele sommer blir det mulig å få med seg ulike dyrepresentasjoner, hvor du kan bli bedre kjent med alt fra de sibirske tigrene til små reptilene.

(Foto: Dyreparken)

LAST NED DYREPARKENS APP:

  • Planlegg dagen din.
  • Få relevant informasjon underveis.
  • Se hvor du er og finn frem med kart.
  • Logg inn og få tilgang til dine bestillinger.
  • Bestill maten din under besøket.
  • NYHET! Stå i kø til noen av våre mest populære aktiviteter uten å stå i kø.