Foto: UIA (Universitetet i Agder)

Storslagen insektsommer

De gigantiske insektportrettene til fotograf Levon Biss er bare en av mange grunner til å legge turen til Naturmuseum og botanisk hage – UiA i Kristiansand i sommer.

Sommerens utstilling er «Microsculpture» – insektportretter av den britiske fotografen Levon Biss. Han har samarbeidet med Det naturhistoriske museet i Oxford og lånt noen insekter fra samlingene deres som har en spesiell overflate (microsculpture). Han har tatt mer enn 8000 detaljbilder av hvert insekt, og disse bildene er satt sammen til ett foto som er forstørret til et gigantisk fotografi med en utrolig dybdeskarphet. I utstillingen kan du se et stort mangfold av insekter, og du får en sjelden mulighet til å studere disse fantastiske insektene på nært hold.

Inne på museet vises også norske dyr i naturtro omgivelser. Du kan se mineraler og bergarter, gjenstander fra museets eldste samlinger og en av Norges største samlinger av kaktus.

En annen god grunn til å besøke naturmuseet er selvsagt botanisk hage, som har mer enn 2000 ulike plantearter. Det er mye spennende og vakkert å se om du er interessert i roser, georginer, insektspisende planter, hageplanter fra de siste 1000 år eller klosterplanter, for å nevne noe. Slå deg ned på en av de mange benkene i hagen, eller sett deg ved et av de utendørs kafebordene, og nyt en is eller en annen godbit fra kafeen. Det er selvsagt også mulig å sitte inne i kafeen om du heller ønsker det.

Er du i det musikalske hjørnet, må du gjerne gripe sjansen til å holde en liten konsert på musikklekeplassen opp mot skogen. I år er det flere nye instrumenter å teste ut. Er du treningsentusiast, er det også gode muligheter. Like utenfor botanisk hage har UiA etablert en treningspark som er åpen for alle.

Vi forholder oss selvsagt til gjeldende smittevernregler, og det betyr blant annet at våre aktiviteter og arrangementer i sommer vil kreve påmelding og ha plassbegrensning, men vi håper likevel at mange vil besøke oss i sommer, sier formidlingskoordinator Kari Fiskevatn.