Foto: DNT Sør

Norges sørligste fjellheim – en skjult perle

Sommer 2020 kan bli den sommeren hvor mange nordmenn vil oppdage hvilken fantastisk og variert natur Sørlandet har å by på.

Den sørlandske skjærgården er berømt, men at Agder også har fantastiske fjellområder er kanskje mer ukjent for mange. Dette ønsker daglig leder i DNT Sør, Bjørn Andersen-Steinsland, å gjøre noe med.
Dette blir en helt annerledes sommer hvor mange må tenke nytt. Og vi har et fantastisk turområde som fortjener oppmerksomhet. Bare to timer unna kysten kan vi by på fjellområder med nydelig natur, kritthvite strender, fiskevann og ikke minst mange fine DNT- hytter å overnatte på.

Gå fra hytte til hytte

Setesdalsheiene og Sirdalsheiene er hele Sørlandets fjellområde med kort avstand fra by og bygd. Her finner du urørte fjell, hei- og fjellskogsområder opp mot 1400 høydemeter. 250 kilometer med rødmerkede turløyper og velutstyrte DNT-hytter står klare til å ta imot besøkende i fjellet i sommer.Å kunne gå fra hytte til hytte er et velkjent begrep, men kanskje ikke synonymt med Sørlandet. Vi håper at flere skal bli kjent med fjellområdene våre i sommer. Det er rett og slett en skjult perle, sier Andersen-Steinsland.

DNT Sør har et stort spenn av hytter, med over 300 senger fordelt på totalt 12 fjellhytter og tre kysthytter. Du kan velge mellom nye og moderne hytter som Kvinen, med klatrevegg og 40 sengeplasser, til eldre og sjarmerende tømmerhytter som Gaukhei fra 1890-tallet. Felles for alle er at de ligger i vakker natur og tilbyr uendelig med turmuligheter. Se stor oversikt på dntsor.no/hytter

Start turen på Tursenteret i Kristiansand

I Gyldenløves gate 2b, rett ved Markens, finner du Sørlandets største utvalg av turkart, i tillegg til bekledning og turutstyr av god kvalitet. Medlemmer av DNT får gunstige medlemsrabatter på alt. Hyggelig og kyndig veiledning får du på kjøpet.
Vi tilbyr også medlemsservice, og informasjon om hvordan du best kan planlegge turen din, avslutter Andersen-Steinsland.

DNT SØRs Tips for Dummies:

Det viktigste utstyret er gode sko og god ryggsekk Ta et ferskingkurs. Vi arrangerer ulike kurs, feks ferskingkurs i friluftsliv, ferskingkurs i overnatting, ferskingkurs fjelltur. Sommerens nyhet er digitalt ferskingkurs. Se dnt.no Gjør det enkelt i starten! Hytte til hytte kan du gjøre neste gang – start med å gå inn til en hytte, overnatt og gå tilbake neste dag. Lakkenstova, Kvinen og Øyuvsbu er gode forslag til hytter med en grei gåtur for ferskinger. Bruk ut.no – der finner du både all informasjon om hyttene og forslag til turer både i nærmiljøet og til fjells, pluss masse inspirasjon! Hyttene til DNT er delt inn i betjent – selvbetjent – og ubetjent. De selvbetjente har proviantlager hvor du kan forsyne deg med all nødvendig mat. Betal i ettertid med vår geniale app «DNT Hyttebetaling», som fungerer selv uten telefondekning. Alle hyttene i Setesdalsheia er selv- eller ubetjent. Sjekk på forhånd!