Vest-Agder-museet

JERNALDERENS TINGRETT

Tingvatn er stedet du skal besøke i sommer for å lære mer om Norges tidlige historie. Her kan du blant annet besøke det berømte Skjelvarspranget eller se nærmere på den gamle dommersteinen fra jernalderen.

Tingvatnfeltet i Hægebostad kommune regnes som Norges best bevarte tingsted med graver og steinsettinger. Tingvatn fornminnepark formidler kulturhistorien fra jernalder- og folkevandringstiden i indre Agder og er del av Vest-Agder-museet.

Lokal mat

I kafeen på museet kan du kjøp is, kaffe og kalde forfriskninger. Det anbefales også å smake på Tones hjortesuppe fra Mydland gård eller kanelboller og ertesuppe fra museets kjøkken. I museumsbutikken finner du litteratur og varer knyttet til jernalder og håndverk samt lokalhistoriske utgivelser.
Her vil det skje ting hele sommeren, så følg oss gjerne på sosiale medier, eller sjekk hjemmesiden vår, oppfordrer Regevik.

FAKTA
Forminnefeltet er åpent hele døgnet. Aktiviteter for barn: Pil og bue, spydkasting, spinning på håndtein, lage snor på slyngstokk.

 

Utstillinger:
  • Gunleik Tingvatns treskjæringer.
  • Det var en gang en tresko: Gravfunn fra Bjærum.
  • Snartemotiden: Folkevandringstiden i dalføret. Bli kjent med gravfunnene fra Snartemo, eller vev på oppstadvev. Ingen høvding kunne overleve med bare sverd, de trengte også klær.
  • Lokalhistorisk bildearkiv.