Foto: Vitensenteret Sørlandet

EksperimentSommer på Vitensenteret Sørlandet

Kan en potet få en lampe til å lyse? Og hvordan lager man egentlig slim? Dette er bare noen av aktivitetene som barna kan få utforske på Vitensenteret i sommer.

Også i sommer kan besøkende til Vitensenteret Sørlandet få utforske spennende installasjoner og bryne seg på ulike aktiviteter for hele familien, og det helt uten å måtte bekymre seg for smittefare.

Vi er opptatt av at det både skal være trygt og morsomt å besøke Vitensenteret Sørlandet i sommer, sier marked- og kommunikasjonsansvarlig, Connie Johnsen. 

For små og store barn

Aktivitetene i utstillingene byr som alltid på spennende og interaktive aktiviteter. Her kan du utforske, teste ut og eksperimentere, og kanskje lære noe nytt samtidig?

I utstillingen er de flere ting som de aller minste kan utforske, mens de litt større barna kan teste ut hvordan det er å løpe i hamsterhjul eller teste reaksjonsevnen, eller kanskje løse et matematisk spill?

Gøy med eksperiment

En populær aktivitet som Vitensenteret har kjørt tidligere og med stor suksess er Slimlab, hvor barn fra 5 år og oppover får lage sitt eget slim. Et nytt aktivitetstilbud i år er EksperimentLab, hvor barna kan utforske hvordan du får en lampe til å lyse ved hjelp av en potet. I år vil det også være mulig å lære om spennende eksperimenter på film. EksperimentKino kjører filmer i loop, og viser blant annet hvordan du kan lage ditt eget insekthotell. Vitensenteret Sørlandet har avdelinger i Arendal og i Kristiansand.