Kristiansand Dyrepark

Sommer i Dyreparken

De unike universene, de søte dyrene og de alle beste øyeblikkene. Det er Dyreparken i et nøtteskall, og slik blir det også denne sommeren.

Kristiansand Dyrepark har siden åpningen i 1966 sørget for å lage uforglemmelige opplevelser for store og små. 
– Vi gleder oss til å holde åpent også i år. Det har vært travel og annerledes vår, men nå kan vi med sikkerhet ønske alle velkommen til en familieparkpark som kommer til å holde åpent for besøkende hele sommeren. Alle våre overnattingsteder er også tilbake i full drift, sier merkevareansvarlig i Dyreparken, Elin Røinås.
Noen justeringer vil det bli. Parkens åpningstider er endret, og det er et stort fokus på gjestenes sikkerhet og helse. Egne parkverter skal sørge for at alle får en god og trygg opplevelse i parken. 
– I år begrenser vi antall besøkende. Det betyr at det kan være lurt å bestille billetter tidlig i år om du har mulighet til å planlegge i forkant. Men for å sikre at alle som ønsker å besøke parken skal ha mulighet til det har vi også utvidet åpningstidene våre med tre timer. 

Tett mellom høydepunktene

Men ellers vil Dyreparken være som før. Med Sabeltann, solskinn og sjarm øverst på menyen. Programmet er like mangfoldige som alltid – selv om noe blir organisert på en litt annen måte i år. Men til gjengjeld blir det langt tettere mellom høydepunktene. På Kutoppen og i Hakkebakkeskogen blir det underholdning som vanlig, og Kaptein Sabeltann og piratene hans kan dukke opp når du minst aner det. Tante Sofie deler riktignok ikke ut klemmer denne sommeren, men deler heller gode råd om renslighet. Nå nytter det ikke å bare komme med rene ører – nå blir hendene sjekket også!

Helt Syden i Badelandet

Den 20. juni åpner Badelandet, en egen øy med badegøy. En helt egen park med så masse kule sklier og badeaktiviteter at det anbefales å sette av en hel dag her. Badelandets innendørsområde tilbyr 1800 kvadratmeter med bademoro under samme tak. Her finner du blant annet bølgebasseng, klatrefjell, boblebad, sklier og eget barnebasseng, så da gjør det ingenting om det skulle regne og blåse ute.
Om sola skinner derimot, er ingenting bedre enn å rigge seg til på den store sandstranda på Badelandets store utendørsområde og nyte skikkelig sydenstemning. Du kan ta deg en dukkert i ferskvannet som omkranser øya, eller prøve de mange bassengene og vannskliene, eller kanskje hoppe på den gedigne hoppeputen i vann eller bryne deg på å svømme motstrøms i kanalen.

Mange flotte kveldsshow

Årets Kaptein Sabeltann forestilling er en reise gjennom Kaptein Sabeltanns spennende univers, fordelt på tre scener med fokus på mange av de beste kjente sangene. Det blir en helt ny måte å oppleve kveldsforestillingen på, med flere intime møter underveis.
– I dette helt spesielle året velger vi å presentere noe som er litt annerledes, men likevel helt i Kaptein Sabeltanns ånd.
Det blir en sjørøvernatt med spenning, latter, spektakulære opptrinn og masse kjente og kjære sanger. En helt ny karakter blir introdusert i Kaptein Sabeltanns univers og det blir premiere på en helt ny sang,
 – I Kaptein Sabeltanns Sjørøvernatt blir publikum tatt med på en spennende reise fra amfi til amfi, fra Kaptein Sabeltanns Verden, via Grevens Brygge til det hele avsluttes i Kjuttaviga, forteller Røinås fra Markedsavdelingen.

For å opprettholde avstandskrav vil det i år bare være 200 billetter tilgjengelig pr forestilling, men det blir desto flere tidspunkt å velge mellom med hele åtte show i løpet av en kveld. Forestillingen spilles i perioden 6. juli til 2. august (mandag til lørdag).
En annen som skal underholde publikum i sommer er Jesper, den tidligere røveren i Kardemomme by.
Etter at røverne slukket brannen i tårnet til Tobias, ga politimester Bastian de tre røverne en ny sjanse. Jesper, som alltid hadde drømt om å bli sirkusdirektør, fikk lov til å bli nettopp det. Og nå står Jesper i manesjen til Sirkusteltet på Festplassen ved Kardemomme by, klar til å ta imot akkurat deg.
Jesper har også gjort smittevernstiltak i teltet sitt og ønsker velkommen til en trygg og artig sirkusopplevelse.  

Opplev orangutangene

Dyreparken har 140 ulike dyreslag fra alle verdensdeler. Årets store nyhet er et helt nytt anlegg til orangutangene.
– Vi ønsker å dra gjestene tettere inn på orangutangene, og det oppnår vi med det nye anlegget, sier Rolf-Arne Ølberg som har fagansvaret for dyreavdelingen i Dyreparken
Det nye anlegget består av tre hus og tre øyer, som gjør at flere orangutanger kan bo sammen. Og vi besøkende vil komme enda nærmere dyrene enn tidligere.
Orangutanger er en av verdens mest kritisk truede dyrearter. Bestanden på Borneo er halvert i løpet av de siste 20 årene. Det nye anlegget er et steg i Dyreparkens bidrag til bevaringsprogrammet for orangutanger – en av verdens mest truede dyrearter.
– Det vi er mest kjent for – og det vi jobber hardest for – er de nære, ekte øyeblikkene og de unike opplevelsene. Selv om vi i år må skape avstand fysisk, så prøver vi å skape nærhet, sier underholdningssjef Roy Bjerke.