Opplev sjøfart- og hagebrukshistorie

Grimstad bys museer ønsker velkommen til trivelige og trygge museumsbesøk sommeren 2020. Gjør en utflukt til Norsk Hagebruksmuseum

Visste du at det finnes over 80 rabarbrasorter i museets samling på Dømmesmoen?   
Norsk Hagebruksmuseum ligger i naturskjønne omgivelser, omkranset av en av Norges vakreste parker fra hagebruksskolens tid. Blant parkens mange busker, roser og trær finner vi også den 500 år gamle «Dømmesmoeika» som kan utforskes fra innsiden.  Her er også Ibsens urtehage, som består av farmasihistoriske urter, av samme slag som Henrik Ibsen brukte da han skulle tilberede medisiner som apotekerlærling i Grimstad.
Museet har en koselig kafé, som er særlig berømt for sine gode vafler. I sommer presenterer museet tre utstillinger. Den ene tar for seg vinproduksjon på Fuhr, en annen handler om det økologiske samspillet mellom bier, blomster og mennesker, mens en tredje utstilling presenterer konservesindustrien i Grimstad. 

Få innblikk i Aust-Agders sjøfartshistorie

Sjøfartsmuseet ligger i et nytt og moderne bygg i Hasseldalen, en kort rusletur, eller kanskje båttur, fra Grimstad sentrum. Rett utenfor museet er det en brygge med båtfortøyning og badetrapp. Det barne- og familievennlige museet har mange ulike aktiviteter å by på. Her kan barna blant annet få prøve seg som skipper på de syv hav, tolke morse-koder, gå på skattejakt i utstillingen eller få seg en digital sjømannstatovering.
I sommer åpner en ny utstilling om krigsseilerne. En egen database er gjort tilgjengelig for publikum, som med enkle søk kan følge krigsseilasen til skip og sjøfolk i tjeneste under andre verdenskrig.